Nyheter

Presentation av ultraljud och professionsdag

För ett par veckor sedan var Heidi från Medema Physio på besök på Fysiaden. Under besöket presenterade hon deras ultraljudsapparater och vi testade även att koppla upp en av ultraljudsapparaterna till TVn i rummet – vilket blev perfekt! Jag hoppas någon gång i framtiden kunna erbjuda just utraljudsdiagnostik som en kompletterande undersökningsmetodik.

Den 20 november hade Fysiaden stängt på grund av professionsdag. Professionsdagarna är dagar då fysioterapeuter inom primärvården i Uppsala län samlas för utbildning/utveckling. Dessa dagar hjälper också till att skapa/bibehålla ett gott samarbete mellan oss.
Tack till alla som medverkade!

Nya öppettider, utbildning och studentbesök

Från och med måndag kommer Fysiaden ha ordinarie öppettider måndag-fredag 09:00-17:30. Som vanligt hittar du samtliga lediga tider i webbtidboken!

För en vecka sedan deltog jag i en utbildning om löpningsrelaterade skador och dess prevention/behandling.
Tidigare under september fick Fysiaden dessutom besök av en fysioterapeutstudent i termin 2 från Mälardalens universitet som gjorde sin fältstudiedag här.

Vill du hänga med på det senaste som händer på Fysiaden? Följ då Fysiaden på sociala medier!

Lägre patientavgifter från 1 september

Region Uppsala har 2023-06-29 meddelat att från och med 1 september 2023 kommer patientavgiften hos privata fysioterapeuter med regionsavtal att reduceras från nuvarande 260 kr till 200 kr. Patientavgiften kommer således överensstämma med ett besök på vårdcentralen, vilket också var intentionen ifrån början.